MO ZNAK.png
OM.jpg

PROHLÁŠENÍ STRANY MORAVANÉ K AKTUÁLNÍ POLITICKÉ SITUACI

Brno, 21. 6. 2013

Strana Moravané opakovaně upozorňuje na to, že centralizovaný český stát, který soustředil všechnu moc do zkorumpovaného pražského centra, není v této podobě funkční. Jediné politické centrum v ČR vybavené veškerou výkonnou a zákonodárnou mocí odmítá předat část svých pravomocí do staletími prověřených historických zemí Čech, Moravy a Slezska, pouze vytvořilo systém loutkových krajských samospráv. Zároveň se odmítá podřizovat kontrole ze strany Evropské unie s poukazem na nikdy nespecifikované tzv. „národní zájmy“ – o čí zájmy se však jedná? Poslední šokující události, jejichž další vývoj je jen velmi těžké odhadnout, ukazují, že se jedná o partikulární zájmy prospěchářů hrajících si na politiky evropského formátu, neschopných však řídit ani vlastní kancelář. Pokud opravdu nevolená šéfka premiérova kabinetu úkoluje tajné služby, v bytech prominentů se „válí“ stamilióny korun v hotovosti a desítky kilogramů zlata, jsou prohnilé samotné kořeny naší demokracie. Voláme po seberozpuštění Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, úřednické překlenovací vládě a okamžitých předčasných volbách, po nichž by nově vzešlé zastupitelstvo mělo okamžitě zrušit 14 nefunkčních a drahých krajů, obnovit (resp.zavést) spolkové země Čechy, Moravu, Slezsko a příp. Prahu a přenést na ně značnou část centrálních kompetencí, jejichž řádného naplňování a spravování v zájmu občanů našeho státu nebylo pražské centrum minimálně v letech 1948-2013 evidentně schopno.

Ondřej Hýsek, jménem předsednictva strany Moravané

Zdeněk Zbožínek, předseda MO Moravané, Brno-Bystrc
Pá 21. červen 2013, 17:36:31 CEST
Moravané Bystrc