MO ZNAK.png
OM.jpg

Prohlášení politické strany Moravané k účasti v předčasných volbách

Kojetín, 31. 8. 2013, 15:00 hod.

Mimořádný 44. zemský sněm politické strany Moravané, člena Evropské svobodné aliance, konaný dne 31. 8. 2013 v Kojetíně, rozhodl o kandidatuře Moravanů na nabídnutých kandidátkách politického hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Moravané budou prosazovat obnovení samosprávné Moravskoslezské země, kterou protiprávně zrušili komunisté v roce 1949. Dále budeme prosazovat zrušení drahých a nefunkčních krajů, které nerespektují hranice historických zemí ČR. Rovněž je nepřijatelný stav, kdy více než 600.000 Moravanů v ČR hlásících se k moravské národnosti není ani národnostní většinou, ani menšinou, a tudíž jsou neustále pošlapávána jejich práva.
Lídrem kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie v kraji Vysočina je Ing. Pavel Dohnal, významný člen strany Moravané. Kandidátem v Jihomoravském kraji je Tomáš Ingr, starosta obce Pasohlávky, místopředseda strany Moravané. Kandidátem ve Zlínském kraji je Bc. Radomír Šuhej, v Olomouckém kraji doc. JUDr. Jiří Libor Bílý, Ph.D., v Moravskoslezském kraji Milan Buček, v Pardubickém kraji Tomáš Jarský a v Jihočeském kraji Ing. Zdenek Zbožínek, první místopředseda strany Moravané (pro vysvětlení: většina kraje Vysočina leží na Moravě, rovněž části krajů Jihočeského a Pardubického leží na Moravě, což je naprosto nesmyslné a nefunkční např. i v otázce dopravní obslužnosti). Další kandidáti (a případně i další kraje) budou oznámeni v nejbližších dnech.
Strana Moravané se rozhodla mimořádně v těchto volbách nekandidovat samostatně z několika závažných důvodů. Kromě toho, že říjnový termín předčasných voleb je pro malé strany obecně nevýhodný a „šibeniční“, strana nedostává žádné finance od státu (na rozdíl od miliard pro velké strany) a nedostává prostor v médiích, připravuje se strana intenzivně na komunální a evropské volby konané již za několik měsíců a na řádné parlamentní volby v roce 2017.
Předsednictvo politické strany Moravané
moravane@moravane.eu
www.moravane.eu
Čt 26. září 2013, 10:42:19 CEST